Вы тут

Рэстараны ўвядуць дрэс-код


Затое касу адключаць пасля разліку з апошнім пакупніком

Пра такую магчымасць заявіла намеснік міністра антыманапольнага рэгулявання і гандлю Ірына Наркевіч.


— Думаю, што культуру паводзін у рэстаранах, кавярнях таксама трэба паступова развіваць. Ці павінен сабе дазваляць чалавек у сланцах і шортах зайсці ў рэстаран, дзе наведвальнікі ў адзенні для вячэрніх мерапрыемстваў? Напэўна, гэта таксама не вельмі добра. Права вызначаць дрэс-код для наведвальнікаў аб'ектам грамадскага харчавання плануецца прадаставіць упершыню. Пры гэтым рэстаран павінен будзе загадзя праінфармаваць наведвальніка пра дрэс-код, — сказала Ірына Наркевіч падчас круглага стала ў БЕЛТА, прысвечанага сферы грамадскага харчавання ў краіне.

Яшчэ адна навацыя — прадастаўленне права спынення работы касавага абсталявання ў аб'екце грамадскага харчавання пасля заканчэння разлікаў з апошнім пакупніком. Такая сусветная практыка, заўважыла намеснік міністра антыманапольнага рэгулявання і гандлю. «Зараз у нас устанаўліваецца канкрэтны час, напрыклад, 23.00. Але калі наведвальнік вырашыў заказаць гарбату ў 22.50? Яму неабходна разлічыцца роўна да 23.00, ці суб'ект гаспадарання можа атрымаць штраф за парушэнне касавай дысцыпліны. Падобная практыка можа выклікаць незадаволенасць спажыўца».

Працяг тэмы — у адным з наступных нумароў «Звязды»

Сяргей РАСОЛЬКА

rs@zviazda.by

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.