Універсітэт Усходняй Фінляндыі даказаў карысць яек для мужчынскага здароўя. Аказваецца, яйкі зніжаюць рызыку развіцця дыябету.
Выснова была агучаны пасля эксперымента з удзелам 2000 мужчын ва ўзросце ад 42 да 60 гадоў. Падчас 20-гадовага назірання ўлічваліся ўзровень фізічнай актыўнасці, індэкс масы цела, спажыванне садавіны і гародніны, курэнне. У выніку мужчыны, якія спажывалі каля чатырох курыных яек на тыдзень, на 37% радзей захворвалі на дыябет 2 тыпу ў параўнанні з мужчынамі, якія спажывалі адно яйка. А вось спажыванне больш чатырох яек на тыдзень не дало дадатковай абароны ад дыябету. Спецыялісты звязваюць станоўчы эфект ад яек са здольнасцю гэтага прадукту зніжаць узровень цукру ў крыві.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».
Што за таемнымі дзвярыма?