Тлустая ежа, якая спажываецца ў падлеткавым узросце, можа спрыяць развiццю раку грудзей у далейшым i павышае рызыку развiцця агрэсiўнага раку, падобнага да таго, што часта выяўляюць у маладых жанчын, перадае The Times of India.
Такiя высновы Унiверсiтэта Мiчыгана. Па словах навукоўцаў, яшчэ да фармiравання пухлiны ў грудзях пачынаюцца асаблiвыя працэсы — клеткi растуць больш актыўна, чым трэба, i змяняюцца iмунныя клеткi. Гэтыя змены даюць пра сябе знаць даволi рана, пераходзячы з дзяўчынай у дарослы перыяд жыцця.
Вынiк — хуткае развiццё перадракавых пашкоджанняў тканак i самога раку. Што важна, у ходзе эксперыменту тлусты рацыён не даваў набору вагi. Таму высновы тычацца не толькi поўных жанчын. Значыць, вiнаваты сам тлушч з ежы.
Сумесныя праекты ядзерных тэхналогій.
У парадку дня — зацвярджэнне Канцэпцыі нацбяспекі і Ваеннай дактрыны.