Тыдзень беларускай кухні пройдзе ў Мінску з 22 па 28 кастрычніка.
Як паведамілі ў галоўным упраўленні спажывецкага рынку Мінгарвыканкама, на гэты раз у акцыі будуць удзельнічаць 66 аб’ектаў грамадскага харчавання. Мерапрыемства пройдзе ўжо ў 18-ы раз.
Гасцям прапануюць пяць страў нацыянальнай кухні: салату з курыцы з гароднінай і мядова-гарчычнай запраўкай (5 рублёў); салянку шляхецкую (3 рублі); бужаніну з печанымі гароднінай і смятанным соусам (11,5 рубля); бульбяныя калдуны з мясам і смятанай (7 рублёў); печаны яблык з тварожнымі блінцамі (5 рублёў).
Прынцып Тыдня беларускай кухні — адзіная рэцэптура і кошт незалежна ад тыпу і класа аб'екта. Стравы распрацаваны сумесна з шэф-кухаром рэстарана "Сядзіба". З пералікам удзельнікаў можна азнаёміцца на сайце гэтай установы.
Сяргей РАСОЛЬКА
Сумесныя праекты ядзерных тэхналогій.