Актыўнае спажыванне цукру або любога іншага вуглявода негатыўна адбіваецца на структуры і працы мозга. Па гэтай прычыне ў людзей з дыябетам павышана рызыка прыдуркаватасці і наяўнасці паменшанага гіпакампа (зоны, важнай для памяці), піша Sсіеntfіс Аmеrісаn.
На гэты раз навукоўцы Універсітэта Шарытэ вырашылі зразумець, ці ўплывае цукар на мозг здаровых людзей. Яны сабралі 141 добраахвотніка, якім было прапанавана прайсці тэст на памяць і даследаванне гіпакампа. Аказалася, што два маркеры глюкозы (кароткачасовага і працяглага) былі звязаны з пагаршэннем памяці, памяншэннем гіпакампа і парушэннем яго структуры (назіралася частковая атрафія). Атрымліваецца, што нават калі ў чалавека няма дыябету і інсулінавай рэзістэнтнасці, высокая канцэнтрацыя цукру можа парушыць памяць і пашкодзіць мозг. Цяпер навукоўцы збіраюцца высветліць, як змяненне ладу жыцця на карысць адмовы ад цукру адаб'ецца на стане мозга.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
На гэтым тыдні Цяльцы будуць проста незаменныя ўсюды, дзе іх ведаюць.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.