Спажыванне салодкіх напояў, дэсертаў і іншых прысмакаў павышае рызыку сардэчнага прыступу.
Так, усяго адна бляшанка газіроўкі ў дзень адназначна была звязана з рызыкай смяротнага зыходу з прычыны сардэчна-сасудзістага захворвання, распавядае BBC са спасылкай на праведзенае даследаванне. Цукар можа выклікаць набор вагі, што небяспечна для сэрца. І пра гэта варта памятаць. Навукоўцы спецыяльна прааналізавалі ўзровень спажывання цукру ў дзясяткаў тысяч амерыканцаў і паказчыкі смяротнасці з-за праблем з сэрцам. Такім чынам была выяўлена прамая сувязь рызыкі смерці і аб'ёму спажыванага цукру. Калі чалавек атрымліваў чвэрць калорый у дзённым рацыёне з дададзенага ў ежу цукру, то ў яго рызыка смерці павышалася больш чым у 3 разы. Між тым, СААЗ не раіць перавышаць паказчык у 10%. Гэта прыкладна 70 грамаў для мужчын і 50 грамаў для жанчын. Але на Захадзе дарослыя і дзеці звычайна спажываюць больш. Эксперты раяць уважліва чытаць надпісы на ўпакоўцы прадуктаў харчавання і напояў, падлічваючы аб'ём спажывання цукру. Паказчык колькасці цукру ў прадукце лічыцца высокім, калі на 100 грамаў прыпадае больш за 22,5 грама цукроў. Нізкім — максімум 5 грамаў цукроў.
Сумесныя праекты ядзерных тэхналогій.