Вы тут

Шукала незачыненыя дзверы і выкрадала рэчы: у Мінску затрымалі зламысніцу


Сталічныя праваахоўнікі затрымалі зладзейку, якая наўгад торгала за ручкі ўваходных дзвярэй чужых кватэр і дамоў, пранікала так у памяшканні і ўчыняла крадзяжы. Цікава, што гаспадары ў момант злачынства знаходзіліся дамы. Аб гэтым паведамілі ў ГУУС Мінгарвыканкама.


У Маскоўскае РУУС сталіцы звярнулася мінчанка, з кватэры якой была выкрадзена жаночая сумка.

Супрацоўнікі крымінальнага вышуку ўстанавілі, што да крадзяжу мае дачыненне 38-гадовая жыхарка Мінскай вобласці. У пад’ездзе жанчына націскала на ручкі выпадковых кватэр, пакуль на другім паверсе адна з дзвярэй не аказалася незачыненай. Не знайшоўшы нічога каштоўнага ў выкрадзенай торбе, зламысніца пазбавілася ад чужой рэчы.

Аператыўнікі затрымалі злачынцу з доказамі злачынства адразу пасля ўчынення чарговага крадзяжу: яна праз адчыненыя дзверы ўвайшла ў дом у прыватным сектары і выкрала скрутак, які ляжаў на кухні і ў якім знаходзілася Br2 тыс. і $100. Гэтая сума канфіскавана і будзе вернута ўладальніцы.

Падчас абодвух крадзяжоў гаспадыні рэчаў знаходзіліся дома, аднак не заўважылі прыходу зламысніцы. Вядома, што такім жа спосабам «ручачніца» учыніла крадзеж у Брэсцкай вобласці, і раней ужо была судзімая за аналагічнае злачынства.

Прэв’ю: БелТА

Выбар рэдакцыі

Сям'я і дэмаграфія

Святлана Клачкова: Чым больш дзяцей, тым больш любові

Святлана Клачкова: Чым больш дзяцей, тым больш любові

Як жа шматдзетная сям’я спраўляецца з хатнімі клопатамі? 

Культура

Сёлета музей Янкі Купалы адзначае юбілей

Сёлета музей Янкі Купалы адзначае юбілей

«Пласт роднай зямлі — п’едэстал для паэта...» 

Грамадства

Ці забяспечваецца ахова грамадскага парадку на Мінскім моры?

Ці забяспечваецца ахова грамадскага парадку на Мінскім моры?

Пра гэта даведаліся карэспандэнты «Звязды».

Гандаль

Кандытарскія вырабы — брэнд беларускай харчовай прамысловасці

Кандытарскія вырабы — брэнд беларускай харчовай прамысловасці

Напярэдадні Міжнароднага сімпозіума кандытараў эксперты расказалі аб планах і перспектывах кандытарскай галіны.