Штогод, у пачатку навучальнага года, санітарна-эпідэміялагічная служба праводзіць маніторынг выканання санітарна-эпідэміялагічных патрабаванняў пры арганізацыі харчавання школьнікаў. Падводзячы папярэднія вынікі работы службы, варта адзначыць, што сёлета ўжо праверана трэць устаноў агульнай сярэдняй адукацыі краіны. Гаворка ідзе пра школьныя аб'екты харчавання — кафэ і сталовыя. На жаль, у 27 % з іх колькасці выяўлены парушэнні, паведамляе прэс-служба Міністэрства аховы здароўя.
Сярод асноўных праблем, зафіксаваных спецыялістамі санітарна-эпідэміялагічнай службы, парушэнні ў тэхналогіі прыгатавання страў, парушэнні патрабаванняў па выкананні тэмпературы падачы страў, а таксама тое, што не функцыянуюць Саветы па харчаванні; бракеражныя камісіі працуюць фармальна; не ажыццяўляецца кантроль за выкананнем асабістай гігіены навучэнцамі; парушаецца рэжым прыборкі памяшканняў аб'ектаў харчавання.
Па ўсіх парушэннях санітарна-эпідэміялагічная служба прыняла меры ў адпаведнасці з заканадаўствам.
Адзначым, што сёлета маніторынг будзе працягнуты да канца верасня, а наглядныя мерапрыемствы за арганізацыяй харчавання будуць ажыццяўляцца на працягу ўсяго навучальнага года.
Алена КРАВЕЦ
Прэв’ю: tripadvisor.ru
Спасылкі
[1] https://zviazda.by/be/author/alena-kravec
[2] https://zviazda.by/be/gramadstva
[3] https://zviazda.by/be/zdaroue-0
[4] https://zviazda.by/be/tags/sanitarna-epidemiyalagichnaya-sluzhba
[5] https://zviazda.by/be/tags/stalovaya
[6] https://zviazda.by/be/tags/shkolnaya-stalovaya
[7] https://zviazda.by/be/tags/ezha