Мінск 20-26 лістапада далучыцца да II Сусветнай тыдня італьянскай кухні, паведамілі ў пасольстве Італіі ў Беларусі.
Жыхароў і гасцей сталіцы чакаюць дэгустацыі, майстар-класы, універсітэцкія канферэнцыі, тэлевізійныя сустрэчы з шэф-кухарамі, актыўныя рэкламныя кампаніі, кулінарныя шоў, паказы мастацкіх і дакументальных фільмаў.
"Мэтай правядзення Тыдня кухні з'яўляецца паляпшэнне ўзаемасувязі свету кулінарыі з светам энагастранаміі, а таксама знаёмства беларускага гледача з сапраўднымі італьянскімі якаснымі вінамі і кухняй", - сказалі ў амбасадзе.
Сярод дванаццаці падзей, якія пройдуць у час Тыдня кухні, вылучаюцца два грандыёзныя кулінарныя майстар-класы з дэгустацыяй. На адным з іх прадстаўнікі Інстытута гасцінічнага бізнесу Gae Aulenti горада Трывера і члены Асацыяцыі неапалітанскіх пиццайоло пакажуць, што можа нам даць рэгіянальнай кухні вобласці П'емонт і чаму мастацтва выпечкі піцы павінна быць уключана ў Спіс культурнай спадчыны ЮНЕСКА.
"Падчас другога майстар-класа знакамітыя ўмеліц з вобласці Эмілія-Раманья, якія па-майстэрску раскочваюць цеста, і прадстаўнікі Інстытута гасцінічнага бізнесу Bartolomeo Scappi горада Кастэль-Сан-П'етра-Тэрме прапануюць гледачам вывучыць кухню вобласці Эмілія-Раманья і мастацтва раскочваць цеста ўручную", - адзначылі ў дыппрадстаўніцтве.
БЕЛТА [1]
Спасылкі
[1] http://www.belta.by
[2] https://zviazda.by/be/tags/italiya