Новы прадукт прымеркаваны да стагоддзя ўніверсітэта, які будзе святкавацца ў 2021 годзе. Яго аўтарамі выступілі супрацоўнікі Навукова-вытворчага цэнтра харчовых тэхналогій «Унітэхпрам» БДУ.
У раслінныя сумесі ўвайшлі ягады, кветкі, гародніна і рэзка-араматычныя травы. Спалучэнні дэманструюць арыгінальныя смакавыя якасці і аказваюць агульнаўмацавальнае ўздзеянне на імунную сістэму чалавека.
Кожны склад адпавядае пэўнай пары года. Напрыклад, вясенняя кампазіцыя з мятнымі ноткамі асвяжае, а зімовая з імбірнымі, наадварот, дапамагае сагрэцца.
Усе кампаненты кампазіцыі ўяўляюць сабой аднастайныя парашкападобныя сумесі, што дазваляе выкарыстоўваць прадукт у якасці харчовай дабаўкі для паляпшэння смакавых уласцівасцяў хлебабулачных, малочных, мясных вырабаў і напояў.
Сёння прадукт знаходзіцца на этапе рэгістрацыі і яшчэ не мае назвы. Таму аўтары прапаноўваюць усім жадаючым прыняць удзел у конкурсе па прысваенні арыгінальнай назвы і дызайнерскім афармленні ўпакоўкі юбілейнай прапдукцыі. Прапановы прымаюцца на электронную пошту: foodcentre@mail.ru да 31 жніўня ўключна. Аўтары-пераможцы атрымаюць у падарунак калекцыю прадукцыі Навукова-вытворчага цэнтра харчовых тэхналогій «Унітэхпрам» БДУ.
Набыць арыгінальныя фітакампазіцыі пасля рэгістрацыі можна будзе ў краме брэндавай прадукцыі БДУ. Зараз там даступныя харчовыя фітасолі і натуральныя прыправы з серыі «Апетытная», распрацаваныя ў БДУ.
Надзея НІКАЛАЕВА
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».