Вы тут

НАН Беларусі запрашае на "Тыдзень навукі"


У рамках святочных мерапрыемстваў, прысвечаных Дню беларускай навукі, з 20 па 25 студзеня Нацыянальная акадэмія навук Беларусі праводзіць “Тыдзень навукі”.


Усе жадаючыя могуць бясплатна наведаць Музей гісторыі НАН Беларусі, пазнаёміцца ​​з унікальнымі экспанатамі археалагічнай экспазіцыі Інстытута гісторыі НАН Беларусі і Музея старажытнабеларускай культуры Цэнтра даследаванняў беларускай культуры, мовы і літаратуры. У гэтыя дні расчыняць дзверы навуковыя ўстановы Нацыянальнай акадэміі навук. Для правядзення групавых экскурсій неабходна накіраваць заяўку. Вядомыя навукоўцы і маладыя даследчыкі сустрэнуцца з навучэнцамі, выступяць у школах, сярэдніх і вышэйшых навучальных установах з навукова-папулярнымі лекцыямі.

Музей гісторыі НАН Беларусі з'яўляецца мемарыяльным комплексам гісторыі Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі і адначасова культурна-асветніцкай установай. На плошчы каля 250 кв. м. тут размешчана больш за 3,5 тысячы  экспанатаў, якія адлюстроўваюць гісторыю станаўлення і развіцця навукі ў Беларусі, стварэнне і развіццё навуковых напрамкаў, навуковую і навукова-практычную дзейнасць вучоных, навуковых падраздзяленняў і інстытутаў, станаўленне акадэмічных навуковых школ у галіне прыродазнаўчых, тэхнічных , медыцынскіх і гуманітарных навук, выбітныя  дасягненні беларускіх вучоных, міжнародныя навуковыя сувязі, пытанні дзяржаўнага кіраўніцтва навукай.

Тэлефон для кантактаў па наведванні музея: 8 (029) 241-52-10 (Аляксандр).

Надзея НІКАЛАЕВА

Прэв'ю: blog.predanie.ru

Выбар рэдакцыі

Культура

Мікалай Пінігін: Каб ведаў як, сам напісаў бы класную сучасную п'есу

Мікалай Пінігін: Каб ведаў як, сам напісаў бы класную сучасную п'есу

На рахунку рэжысёра і мастацкага кіраўніка Купалаўскага тэатра Мікалая Пінігіна больш за семдзесят спектакляў, і па некаторыя з іх хоць зараз ідзі на вуліцу Энгельса. 

Грамадства

Расказваем пра тое, як на Брэстчыне раней гатавалі варэнне і як гэта робяць цяпер

Расказваем пра тое, як на Брэстчыне раней гатавалі варэнне і як гэта робяць цяпер

Аказваецца, у нашых вёсках амаль да другой паловы ХХ стагоддзя не мелі звычкі нарыхтоўваць яго, не ведалі, як варыцца.