Вы тут

На «Беларусь 1» адбудзецца прэм'ера новага кулiнарнага шоу


З найблiжэйшай суботы, 2 лiстапада, на «першай кнопцы» адбудзецца прэм'ера новага кулiнарнага шоу. На «Кухнi жыцця» навучаць гатаваць здаровую i карысную ежу не толькi гледачоў, але i вядомых спартсменаў, артыстаў i тэлевядучых.


Фо­та прэс-служ­бы Бел­тэ­ле­ра­дыё­кам­па­нii.

«Кухня жыцця» — не толькi кулiнарны праект, але i падручнiк па культуры харчавання, эпiграфам да якога могуць стаць словы. «Мы — гэта тое, што мы ядзiм». Такой думкi прытрымлiваюцца i вядучыя праграмы Аляксандр Яраслаўцаў i Святлана Кашыцкая, якая з'яўляецца ўрачом-дыетолагам i фiтнес-трэнерам i дапамагла прыйсцi ў жаданую форму не адной славутасцi.

Гасцямi на тэлевiзiйнай кухнi стануць Вольга Барабаншчыкава, Аляксей Ягудзiн, Ларыса Грыбалёва, Аляксей Хлястоў, Iна Афанасьева, Аляксей Талай i многiя iншыя. Для iх вядучыя падабралi пытаннi «на дэсерт», якiя раскрыюць медыйных асоб з новага боку. У прэм'ерным выпуску праграмы адказваць на пытаннi i гатаваць здаровую ежу будзе вядучы праектаў Белтэлерадыёкампанii «Добрай ранiцы, Беларусь!», «Макаёнка, 9» Яўген Перлiн.

«Кухня жыцця» складаецца з цiкавых рубрык — напрыклад, «Халадзiльны рэвiзор» раскажа, чым запоўнiць лядоўню i з якiмi прадуктамi лепш назаўсёды развiтацца, «АБВГДэйка» пазнаёмiць дзяцей з карыснымi ўласцiвасцямi прадуктаў i падкажа, дзе i якi вiтамiн шукаць. А вось «У чым фiшка?» — спадарожнiк кулiнараў-аматараў у свеце лайфхакаў на кухнi.

Таму не прапусцiце прэм'ерны выпуск на «Беларусь 1» 2 лiстапада ў 15.45.


Пяць пытанняў для вядучай «Кухнi жыцця» Святланы Кашыцкай:

1. Здаровы лад жыцця пачынаецца... — З харчавання. Наш знешнi выгляд, стан валасоў, скуры i любыя захворваннi — усё гэта пачынаецца з харчавання.

2. Я нiколi не зайду на кухню... — Калi яна не прыбраная, бо люблю гатаваць у чысцiнi.

3. Мая любiмая страва, што вяртае мяне ўспамiнамi ў дзяцiнства... — Макарона з сасiскай i бананы, якiя мы куплялi некалi зялёнымi i клалi ў тумбачку, каб яны даспявалi. Магчыма, таму я цяпер люблю гатаваць пасту, бо ведаю, што такая страва дае больш карысцi.

4. Перакус, якi парэкамендую... — Садавiна i арэхi. Я люблю, каб перакус быў зручны. Таму i назвала арэхi — гэта найкарыснейшы прадукт для мозга i нервовай сiстэмы. I садавiну, бо 90 працэнтаў людзей не спажывае патрэбную колькасць правiльных вугляводаў i нават не здагадваецца пра тое, а ў вынiку такога недахопу i з'яўляюцца лiшнiя кiлаграмы.

5. Якой цаны не вартая iдэальная знешнасць? — Не трэба дзеля прыгажосцi шкодзiць свайму здароўю. Бо жыць можна як заўгодна, але лепш, калi жывеш з энергiяй, з задавальненнем i якасна.

Алена ДРАПКО

Выбар рэдакцыі

Эканоміка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

2020 год паставіў усіх нас перад неабходнасцю дакладна планаваць свае выдаткі.

Калейдаскоп

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Класiкаў трэба ведаць…, Быў бы араты, будзе й прыганяты, Па малiну…

Эканоміка

«Мы выказалi прапановы, i нас пачулi». Як дзяржаўныя прэферэнцыi дапамагаюць падтрымаць суб'ектаў гаспадарання

«Мы выказалi прапановы, i нас пачулi». Як дзяржаўныя прэферэнцыi дапамагаюць падтрымаць суб'ектаў гаспадарання

У бiзнес-колах Гродзеншчыны лiчаць, што меры па падтрымцы эканомiкi з'явiлiся своечасова.