Адпаведную інструкцыю зацвердзіла Міністэрства антыманапольнага рэгулявання і гандлю. Яна ўступіць у сілу з 21 лютага. Такая інфармацыя з'явілася на Нацыянальным прававым партале.
Згодна з дакументам, у папярэднім заказе сярод іншага павінны быць прапісаны даты яго заключэння і выканання, інфармацыя пра від паслугі, яе асаблівасці і папярэдні кошт. Работнік мусіць азнаёміць пакупніка з умовамі абслугоўвання ў аб'екце грамадскага харчавання. Заказ афармляецца не пазней чым за дзень да пачатку абслугоўвання і рэгіструецца ў кнізе ўліку папярэдніх заказаў, якая вядзецца прадаўцом у адвольнай форме.
Адмовіцца пакупнік можа ў любы час. Але пры гэтым яму давядзецца заплаціць рэстарану ці кавярні фактычна панесеныя расходы, звязаныя з гэтым.
Наталля ЛУБНЕЎСКАЯ
Мерапрыемства праводзіцца на добраахвотнай аснове.
Не выявіць ні секунды абыякавасці.