У конкурсе прынялі ўдзел вядучыя вытворцы і дыстрыб'ютары алкагольнай і безалкагольнай прадукцыі з Беларусі, Расіі, Малдовы, Славакіі, Венгрыі, Грузіі і іншых краін.
У журы і экспертны савет конкурсу ўвайшлі прадстаўнікі органаў дзяржаўнага кіравання, спецыялізаваных навуковых устаноў, рытэйлу, эксперты вытворчасці алкагольнай прадукцыі, спецыялісты ў сферы навукі, маркетынгу, рэкламы, прасоўвання, брэндынгу і дызайну. Намеснік генеральнага дырэктара Нацыянальнай акадэміі навук па харчаванні Алена Маргунова заявіла, што нашы распрацоўшчыкі падалі на разгляд журы конкурсу беларускія каньякі з мясцовых вінаматэрыялаў, а таксама айчыннае віскі. Праўда, зараз такая прадукцыя называецца не віскі, а спіртны напой з высакаякаснага збожжавага дыстылятара.
Сяргей КУРКАЧ
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».