Вы тут

Гаспадыня хлебнага дома


Ірына Нікішова — гаспадыня музея хлеба, які знаходзіцца ў вёсцы Бацвінава Чачэрскага раёна. У гэтым шматзначным слове — гаспадыня — крыецца і тое, што Ірына Міхайлаўна яшчэ і выдатны майстар па выпечцы хлебабулачных вырабаў. Гэтаму рамяству яе, работніка культуры, навучыла маці. Амаль кожны дзень яна замешвае муку, робіць цеста, накладвае яго ў формы, ставіць у жар. Гэтую магічную працэдуру бачаць і экскурсіі, і выпадковыя турысты, і школьнікі, і, вядома, аднавяскоўцы.


Музей дзейнічае ўжо дзесяць гадоў. Ён узнік у рамках праекта мясцовай ініцыятывы, падтрыманай Праграмай развіцця ААН.

Часта пытаюць у гаспадыні, чаму ў яе атрымліваюцца такія смачныя і прыгожыя булкі-пірагі, на што Ірына прыгадвае гісторыю: «Калі адкрывалі наш музей, я выпекла хлябок, які быў падобны на сонейка. З таго часу, як прыкмета, пірагі атрымліваюцца на славу».

Анатоль КЛЯШЧУК, фота аўтара

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Як выхаваць даследчыка за школьнай партай?

Як выхаваць даследчыка за школьнай партай?

Чаму ўсе краіны, якія развіваюць інавацыйную эканоміку, робяць сёння стаўку на STЕM? 

Палітыка

Аляксандр Лукашэнка сустрэўся з прадстаўнікамі СМІ Расіі

Аляксандр Лукашэнка сустрэўся з прадстаўнікамі СМІ Расіі

Некалькі рэчаў сёлета адбываюцца ўпершыню.

Грамадства

Ці набудуць у гаспадароў старыя хаты?

Ці набудуць у гаспадароў старыя хаты?

Адэльскі сельскі савет, што ў Гродзенскім раёне, можна назваць брамай у Еўрасаюз.