Спатрэбіцца: кабачкі ачышчаныя — 1 кг, морква — 100 г, часнок — 50 г. Для марынаду: вада — 250 мл, соль — 1 ст. л., цукар — 50 г, алей — 125 мл, воцат 9% — 50 мл.
Кабачкі ачысціць ад скуркі і насення, нарэзаць кубікамі. Для марынаду ў ваду дадаць соль, цукар, алей, воцат і ўсё закіпяціць.
У кіпячы марынад выкласці кабачкі і праварыць каля 8 хвілін. Моркву надзерці на буйной тарцы, а часнок здрабніць.
Дадаць да кіпячых кабачкоў моркву, праварыць яшчэ
5 хвілін і ў канцы дадаць часнок. Раскласці кабачкі з часнаком і морквай у стэрыльныя слоікі і адразу закатаць. Ухутаць да поўнага астывання.
Амаль тысяча дзвесце чалавек збяруцца, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.