Спецыялiсты з ЗША прааналiзавалi звесткi даследаванняў, праведзеных у перыяд памiж 1982 i 2015 гадамi.
Яны вывучалi сувязь памiж спажываннем яек, iшэмiчнай хваробай сэрца i iнсультамi. Даследчыкi высветлiлi: рэгулярнае ўжыванне аднаго яйка ў дзень знiжала рызыку iнсульту на 12%, паведамляе The Times of India. У адным вялiкiм яйку змяшчаецца шэсць грамаў бялку, антыаксiданты лютэiн i зеаксанцiн, а таксама вiтамiны Е, D i A. Як вядома, антыаксiданты абараняюць ад акiсляльнага стрэсу i запалення. А бялок дапамагае знiзiць крывяны цiск. Дарэчы, супрацоўнiкi Масачусецкага шпiталя папярэджваюць: рэгулярнае спажыванне бялкоў жывёльнага паходжання, якiя змяшчаюцца, напрыклад, у чырвоным мясе i яйках, небяспечна для жыцця некаторых людзей. У прыватнасцi, жывёльныя бялкi павышаюць рызыку заўчаснай смерцi ў тых, хто вядзе няправiльны лад жыцця, пакутуе ад атлусцення або мае недастатковую вагу.
Амаль тысяча дзвесце чалавек збяруцца, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.