25 верасня, пятніца

Вы тут

Беларускі кухар вучыўся рабіць сушы ў японскага майстра


У нашай краіне шмат прафесіяналаў сваёй справы ў розных галінах вытворчасці і абслугоўвання, але іх літаральна адзінкі ў рэдкіх спецыяльнасцях, якія не маюць дачынення да нашых зямель.


Напрыклад, у прыгатаванні такой цяпер ужо даволі распаўсюджанай экзатычнай ежы як сушы. Здавалася, што тут незвычайнага, беларусы шмат часу як песцяць сябе японскімі прысмакамі і не толькі ў сталіцы. Але Дзмітрый Шаблыка, так завуць нашага прафесійнага кухара, абраў для сябе менавіта прыгатаванне гэтай экзатычнай справы.

Самы цікавы і важкі факт, што Дзмітрый навучаўся майстэрству прыгатавання сушы на працягу дзесяці месяцаў ў расійскім Сочы менавіта ў спецыяліста з радзімы гэтай ежы, японскага майстра.

Зараз хлопец вельмі прафесійна і спрытна робіць розныя ролы і макі ў адной з мінскіх кавярняў, прычым, адметны факт, – кожны тыдзень наведвальнікам (а таксама і на выязныя заказы) прапануюцца аўтарскія стравы: спалучэнні, не зусім класічныя, але ад гэтага не менш смачныя. 

Выбар рэдакцыі

Палітыка

Дэпутат Варанецкi: Важна, каб мы выйшлi з выпрабаванняў больш моцнымi, адзiнымi i кансалiдаванымi

Дэпутат Варанецкi: Важна, каб мы выйшлi з выпрабаванняў больш моцнымi, адзiнымi i кансалiдаванымi

«Горш за ўсё, калi канфрантацыйная рыторыка гучыць з боку ўлады».

Грамадства

Як бяздзетнай пары завесцi дзiця?

Як бяздзетнай пары завесцi дзiця?

У гэтым праекце знаёмім вас з бяздзетнымi парамi, якiя хацелі, але праз стан свайго здароўя не маглі мець дзяцей.

Культура

Аляксандр Радзькоў. З кнігі «Мой фiзмат»

Аляксандр Радзькоў. З кнігі «Мой фiзмат»

Працягваем публікаваць урыўкі з кнігі.